Duurzaam onderhoud en 24/7 service

Door het verrichten van tijdig en preventief onderhoud wordt uw hijsinstallatie of kraan getransformeerd van een verbruiks- naar een duurzame installatie. Niet zelden komen wij hijsinstallaties en kranen tegen die al meer dan 30 jaar in bedrijf zijn. Dit wordt niet zo maar bereikt.

Doordacht onderhoud en tijdige revisie vormen vaak de basis hiervan. Het beschikbaar zijn van onderdelen, ook na 30 jaar, is mede de kracht van CraneSolutions en onze partner STAHL CraneSystems.

Onderhoud

Het serviceteam van CraneSolutions doet onderhoud aan honderden kranen, natuurlijk aan de kranen die door onszelf zijn geproduceerd, maar ook aan kranen van diverse andere fabricaten.

Preventief onderhoud

Door het plegen van preventief onderhoud wordt de levensduur van uw kraan of takel verlengd en komen eventuele mankementen tijdig aan het licht. Dit vermindert de kans op storingen en verhoogd de veiligheid voor de werknemers op de werkvloer.

Onderhoudsplan

Bij intensief gebruik van een kraan kan het nodig zijn meerdere malen per jaar onderhoud te plegen om gegarandeerd te zijn van een optimale inzet van de kraan en een hoog veiligheidsniveau. Onze service specialisten bespreken dit graag met u.

Keuring

Voor de wettelijk verplichte jaarlijkse keuring en inspectie van uw hijsinstallaties en kranen heeft CraneSolutions speciaal opgeleide keurmeesters die gecertificeerd zijn om kranen te keuren volgens de EKH werkvoorschriften. De EKH staat voor Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen en heeft als doelstelling het veiligheidsniveau op het gebied van hijs- en hefmiddelen op een zo hoog niveau te brengen.

Beproeving

Bij de keuring hoort ook een beproeving met testgewicht. Dit dient als test op correcte werking voor de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen van een hijsinstallatie of kraan, namelijk de hijsrem en de overlastbegrenzer.

Rapport

Tijdens het uitvoeren van de keuring wordt er een keuringsrapport opgemaakt, door middel van risicoklasse 1 t/m 4 wordt de ernst van een gebrek aangegeven, verder worden de kraanboeken en de aanwezige certificaten bijgewerkt en keuringsmaand en jaar wordt door middel van een sticker aangebracht.

Reparatie

De servicedienst van CraneSolutions is goed uitgerust voor het verrichten van reparaties aan hijsinstallaties en kranen. Onze servicewagens zijn uitgerust met moderne gereedschappen, klimmateriaal en persoonlijke veiligheidsmiddelen.

Revisie

De werkplaats van CraneSolutions te Katwijk is gespecialiseerd in het uitvoeren van een algehele revisie aan takels. In onze werkplaats worden takels geheel gedemonteerd, nagekeken en schoon gemaakt. Vervolgens worden versleten delen vervangen en lagers en pakkingen vernieuwd. Na het uitvoeren van deze revisie kan het takel weer jaren lang ingezet worden.

Modernisering

Het komt voor dat hijsinstallaties en kranen niet meer voldoen aan de huidige eisen op het gebied van overlastbeveiliging, veiligheidsvoorzieningen en elektrische installaties. De service specialisten van CraneSolutions komen graag bij u langs om u te adviseren over het moderniseren van uw hijsinstallatie of kraan.

Beheer

Van elk hijsobject bij ons bekend worden de technische gegevens opgenomen in onze database, met als voordeel dat wij altijd adequaat kunnen reageren op een storing of probleem door de juiste onderdelen meteen bij de melding mee te nemen.

Database

De technische gegevens van elke bij ons bekend hijsobject wordt op klantnaam en op uniek nummer opgeslagen, hierdoor is het mogelijk snel te reageren op vragen over het hijsobject. Onze database bevat de historie van duizenden kranen over een periode van meer dan 40 jaar.

Keuringscontract

Voor het beheer van uw kranenbestand is het mogelijk een keuringscontract af te sluiten voor meerdere jaren, onze keurmeesters komen dan elk jaar bij u langs voor de uitvoering van de jaarlijkse keuring en beproeving van uw hijsobjecten.

Training

Onze servicemonteurs worden jaarlijks getraind, opgeleid en bijgeschoold over de nieuwste ontwikkelingen van het product STAHL, veiligheidsregelgevingen en de nieuwste ATEX richtlijnen.

Keurmeester

Een aantal servicemonteurs is opgeleid als kraan keurmeester en volgen hiervoor jaarlijks trainingen en bijscholingscursussen, zodat zij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

ATEX

Op het gebied van explosieveilige installatie veranderd er door de jaren ook veel, onze partner STAHL is marktleider op het gebied van ATEX kranen, takels en hijsinstallaties. Al onze service monteurs zijn ATEX gecertificeerd en volgen jaarlijks trainingen gegeven door STAHL CraneSystems.

Service

De serviceafdeling van CraneSolutions is flexibel, ervaren en goed uitgerust voor het opvolgen en verhelpen van storingen. Elke storingsmelding wordt aangenomen door onze service coördinatoren, deze bespreken met u een plan van aanpak en zorgen dat er zo snel mogelijk een servicemonteur bij u op locatie aanwezig is.

24/7 service

CraneSolutions biedt u ook een 24-uurs service- en storingsdienst, door te bellen met ons servicetelefoonnummer komt er een servicemonteur die bij u verschijnt om de storing op te lossen.

Onderdelen

Het onderdelen magazijn van CraneSolutions heeft de meest gangbare STAHL onderdelen en slijtdelen standaard op voorraad, maar daarnaast kunnen wij ook een beroep doen op de service afdeling en het enorme magazijn van STAHL CraneSystems.