Werkvoorbereider Boudewijn: ‘Pas tevreden als de klant dit ook is!’

In onze serie van interviews laten wij enkele experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Het is de bedoeling hun functie uit te lichten, terug te blikken op mooie prestaties en bijzondere momenten óf om nieuwe collega’s voor te stellen. In dit interview is het laatste het geval en willen we onze nieuwe collega Boudewijn voorstellen.

Ruim 20 jaar ervaring in hijs- en heftechniek

Boudewijn Poepjes is 43 jaar, woonachtig in Haarlem en is sinds 1 februari jl. als Werkvoorbereider bij ons werkzaam op de afdeling Service. Boudewijn heeft een mechanische -en elektrische achtergrond en werkt inmiddels al zo’n twintig jaar in de wereld van de hijs- en heftechniek. Bij toeval kwam hij de vacature voor de functie van Werkvoorbereider tegen; iemand uit zijn netwerk deelde de vacature op LinkedIn en hiermee werd de interesse van Boudewijn gewekt. De hijs- en heftechniek blijft interessant en de afwisseling in deze functie trekt hem aan. Immers iedere dag is anders en iedere opdracht is anders.

Energie van de complexere projecten

Als ik Boudewijn vraag wat zijn belangrijkste werkzaamheden op dit moment zijn, volgt een uitgebreide opsomming van taken. Het opstellen van calculaties, het uitwerken van offertes en daar waar nodig een klantbezoek voor het opnemen en bespreken gegevens of de situatie bij de klant zijn de voornaamste taken. Boudewijn krijgt energie van de complexere projecten waarbij veel samenwerken met verschillende disciplines belangrijk is. Hij doet zijn uiterste beste om de zaken altijd bespreekbaar te maken en tot een goede oplossing voor de klant te komen. Uiteraard verliest hij hierbij creativiteit en bovenal veiligheid niet uit het oog. 

Gedetailleerde structuur

Op mijn vraag wat Boudewijn in de eerste twee maanden bij CraneSolutions het meeste is opgevallen, antwoordt hij de gedetailleerde structuur in de systemen; alles wordt tot in detail uitgewerkt en geregeld en dit werkt voor hem heel prettig. Hij bereidt zelf het werkproces ook graag vooraf goed voor zodat de werkzaamheden vlot verlopen en overal aan is gedacht.  

Altijd positief

Als Boudewijn zichzelf in één zin zou moeten omschrijven, komt dit neer op vrolijk, opgewekt en altijd positief. Hij is volgens eigen zeggen een ochtendmens en start de dag graag lekker op tijd en uiteraard met een kop koffie. Daarna volgt een kort werkoverleg met de directe collega’s over de werkzaamheden en bijzonderheden van de voorgaande dag of eventuele storingen van de avond of nacht. Om te ontspannen in zijn vrije tijd is hij ’s zomers regelmatig te vinden met zijn sloep op de wateren rondom Haarlem, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. 

Ook dit interview sluiten we af met de vraag om de volgende zin af te maken: Ik ben pas tevreden…. “als onze klant dat ook is!” Heb je na het lezen van dit artikel ook interesse in een functie bij CraneSolutions? Bekijk dan de vacatures op onze website of neem gewoon eens contact met ons op!

Naar overzicht

Meer nieuws