Michel is pas tevreden als alles wat hij in gedachten had voor die dag gelukt is!

In onze serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Het is de bedoeling hun functie uit te lichten, terug te blikken op mooie prestaties of - momenten óf om nieuwe collega’s voor te stellen. In dit interview stellen wij Michel voor; een techneut in hart en nieren. Evenals de meeste techneuten is hij geen prater, maar een doener. Voor deze gelegenheid maakte hij een uitzondering.

Werkvoorbereider Michel

Michel Krikke is de nieuwste aanwinst van CraneSolutions. Hij werkt nu zo’n twee weken bij CraneSolutions in de functie van Werkvoorbereider op de afdeling Service. Hij is echter geen nieuwkomer, want hij werkt al zo’n 17 jaar in de wondere wereld van de hijskranen. Na het afronden van zijn opleiding startte hij als monteur in de hijskranen en deed ervaring op bij verschillende werkgevers in de branche. Onderweg maakte Michel nog een kleine uitstap naar een andere branche, maar de hijskranen bleven hem trekken. Zo’n vijf jaar geleden besloot hij de stap te maken naar kantoor en vond – na een periode van wennen - hierin zijn weg. De behoefte aan verdere ontwikkeling bracht hem in contact met ons en wij zijn blij dat we Michel hebben toegevoegd aan ons Serviceteam. 

Vraagbaak

Op mijn vraag naar zijn belangrijkste werkzaamheden moet Michel lachen, want hij is nu vooral druk met het vervangen van de servicecoördinator die op vakantie is. Zodra die weer terug is, kan Michel zich meer focussen op zijn eigen taken, zoals het uitwerken van de inspectierapporten tot een advies voor de klant. Daarnaast zorgt Michel ervoor dat de benodigde materialen en gereedschappen klaar staan voor de monteurs en wordt hij hun vraagbaak. Nu alles nog nieuw is, vliegt de tijd en gaan de dagen veel te snel. 

Goedgekeurde kranen als eindresultaat

Michel is een echte doener en hij krijgt energie van uitdagende taken. Daarnaast houdt hij van afwisseling in zijn werk. Op de vraag wat hij kan betekenen of toevoegen voor onze klanten, volgt het antwoord snel. Hij wil onze klanten helpen waar nodig met goedgekeurde kranen en een passend advies als resultaat. 

Goede werksfeer

Op de vraag hoe Michel de eerste weken bij CraneSolutions heeft ervaren en wat hem is opgevallen, noemt hij met name de goede werksfeer en de collegiale wijze waarop iedereen met elkaar omgaat. Hierdoor heeft hij het prima naar zijn zin. Het valt hem op dat de monteurs en collega’s erg flexibel zijn en bereid om mee te denken. De kleinschaligheid van de organisatie en de technische kennis bij de collega’s spreekt hem erg aan. 

Over 5 jaar

Ook Michel begint zijn werkdag het liefst met een bakje koffie. In zijn vrije tijd is hij het liefst aan het voetballen met zijn kinderen. Over vijf jaar ziet hij zichzelf nog steeds in een servicegerichte rol en gebruikt hij de door hem opgedane kennis in zijn werk. Uiteraard vragen we Michel aan het einde van dit interview de inmiddels bekende zin af te maken: ik ben pas tevreden als … “alles wat ik in gedachten had ook gelukt is die dag”. 

Lijkt het jou na het lezen van dit artikel leuk om samen te werken met Michel en het vak van Servicemonteur Buitendienst bij ons te leren? Of ben je een vakvolwassen monteur en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan de vacatures op onze website eens door. We maken graag tijd voor een kennismakingsgesprek met je!

Naar overzicht

Meer nieuws