Een dag uit het leven van monteur Patrick

In onze serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Ditmaal belichten we ‘zomaar’ een dag uit het leven van Cranesolutions monteur Patrick Stoop. Ruim vier maanden geleden mochten we hem toevoegen aan onze monteursgroep. Inmiddels heeft hij zijn draai goed gevonden. Hoog tijd dus om hem aan een vragenvuur te onderwerpen.

Wie is Patrick Stoop?

Patrick is geboren en getogen in IJmuiden. Hij volgde de opleiding LTS Bouwtechniek in de richting metselaar / stucadoor, maar vond in dit werk nooit zijn draai. Nadat hij via het SSPB een vervolgopleiding startte, besloot hij om eerst uit te gaan zoeken wat hij leuk vond. Er volgden banen in de steigerbouw, beveiliging, wegtransport en grondwerk. Uiteindelijk kwam hij in “de kranen” terecht. Dit was weliswaar nog niet CraneSolutions, maar zijn enthousiasme voor het vak was wel aangewakkerd. In deze periode hield hij zich voornamelijk bezig met mechanische werkzaamheden en het keuren “onder de haak”, maar Patrick wilde zich verder ontwikkelen op elektrisch gebied. Die mogelijkheden vond hij niet en via een oud-collega kwam hij bij CraneSolutions terecht. 

Assembleren van nieuwe kranen

Als ik vraag naar zijn belangrijkste werkzaamheden op dit moment, dan zijn dit met name: het meehelpen bij het assembleren van nieuwe kranen en deze vervolgens te monteren bij de klant. 

Deze eerste maanden staan dus vooral in het teken van meelopen met collega’s en ervaring opdoen. De mechanische techniek ervaart Patrick inmiddels als gesneden koek. Aan zijn wens om zijn elektrische kennis te vergroten, geven wij graag gehoor. Inmiddels is Patrick gestart met de opleiding “Elektrisch schakelen” en hoewel het niet eenvoudig is, zet hij zich voor de volle 100% in om de stof onder de knie te krijgen. 

Afgelopen week verbleef hij voor het werk in een hotel. Bijkomend voordeel was hij zich in alle rust op zijn studie kon richten. 

Gitzwart thuiskomen

Op de vraag welke werkzaamheden of taken Patrick de meeste energie geven, hoeft hij niet lang na te denken. Het liefst is hij van ’s ochtends tot ’s avonds hard aan het werk en dan gitzwart thuiskomen. Een indrukwekkend project vond Patrick de revisie van de loopkat van de huisvuilkraan van onze klant. Met zijn enorme formaat en door intensief gebruik was dit een leerzame- en uitdagende klus om aan te werken. De vakkennis van de collega’s maakte hierbij zeker indruk op hem.

Verder houdt Patrick zich vooral bezig met sleutelen en het monteren van nieuwe kranen. Op zijn eerste vier maanden bij CraneSolutions kijkt Patrick heel positief terug. Het is geen groot bedrijf, maar er wordt veel werk verzet. Daarbij ervaart Patrick zijn collega’s als een hechte ploeg, waarbij voor niemand iets te gek is en iedereen erg behulpzaam is. 

Patrick in één zin …

Jezelf in één zin omschrijven, is niet voor iedereen zo eenvoudig maar als ik het Patrick vraag, volgt het antwoord direct: “Een flapuit, eigenzinnig en erg direct”. Om zijn hoofd leeg te maken, gaat hij graag naar sportschool. Door de combinatie van werk en opleiding blijft hier alleen nu even weinig tijd voor over. In het weekend kom je hem met zijn mountainbike tegen op de Veluwe of op het strand. Uiteraard is er ook tijd voor het gezin en voor wandelen met de hond. 

Eerst koffie

Patrick begint de dag het liefst met een bak koffie, bekijkt dan wat er gedaan moet worden en gaat dan vol aan de gang. Dat hij uitdagingen niet uit de weg gaat, blijkt wel als ik hem vraag waar hij zichzelf over vijf jaar ziet. “Dan hoop ik naast collega Marcel te staan wat betreft kennis”. Dat is een mooie doelstelling en een goede aanleiding om na vijf jaar de balans op te maken en Patrick nog eens uit te nodigen voor een interview. 

“Ik ben pas tevreden als …”

Als advies voor toekomstige collega’s wil Patrick hen meegeven vooral zichzelf te blijven en geduld te hebben. Uiteraard sluiten we het interview af met de vraag met de inmiddels bekende zin: “Ik ben pas tevreden als” … “mijn klant en werkgever tevreden zijn”.

Lijkt het jou na het lezen van dit artikel ook leuk om je horizon te verbreden en het vak van Servicemonteur buitendienst bij ons te leren? Of ben je een vakvolwassen monteur en ben je toe aan een nieuwe uitdaging in een klein maar hecht team? Lees dan onze vacatures eens door. We maken graag tijd voor een kennismakingsgesprek met je!

 

Naar overzicht

Meer nieuws