Nieuws

Geplaatst op

Martin is pas tevreden als hij een tevreden klant achterlaat

In de inmiddels bekende serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Deze week is het de beurt aan Martin Broer. Vandaag is zijn laatste werkdag, voordat hij met vervroegd pensioen gaat. We blikken met hem terug op mooie prestaties en bijzondere momenten. Na een dienstverband van ruim 18 jaar is er immers voldoende om te overdenken. 

Geplaatst op

Niet alleen een team tijdens werktijd maar ook buiten werktijd!

Het team van CraneSolutions presteert niet alleen tijdens werktijd. Jaarlijks worden de Dragonboat Races georganiseerd en ook wij deden hieraan mee. Het eindresultaat was ver boven verwachting en daarmee hebben we bewezen dat we ook buiten werktijd goed kunnen presteren als team.

Geplaatst op

Marco Lindhout: “Pas tevreden als ik de klant goed heb kunnen helpen!”

In onze serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Het is de bedoeling hun functie uit te lichten en terug te blikken op bijzondere prestaties. Dit keer is het de hoogste tijd om Marco Lindhout voor te stellen. Hoewel hij geen man van veel woorden is, heeft hij wel zeker een verhaal te vertellen.

Geplaatst op

Een bijzondere hijsoplossing: ‘Soort hybride kolomzwenkkraan’

Onlangs kregen wij van een van onze opdrachtgevers een bijzonder verzoek. We werden gevraagd of we hijsvoorzieningen konden leveren voor het beladen van producten in hun CNC-machine en tevens een voorziening voor het wisselen van het freesbed van dezelfde bewerkingsmachine. De producten hadden een gewicht van circa 20 tot 60 kilo en deze wilde men snel kunnen oppakken en laden in de bewerkingsmachine, terwijl het wisselen van het freesbed met een gewicht van circa 350 kilo langzaam en gecontroleerd moet gebeuren. Een interessante en niet-alledaagse vraag.

Geplaatst op

Digitalisering naar een hoger level bij CraneSolutions

CraneSolutions is continu bezig haar bedrijfsprocessen zoveel mogelijk te digitaliseren en te optimaliseren. Sinds 2019 gebruiken onze monteurs van de buitendienst een iPad naar grote tevredenheid. Met de iPad hebben onze monteurs snel toegang tot belangrijke bestanden, zoals onderdelenboeken, handleidingen en tekeningen. Het grote voordeel van onze opdrachtgevers is dat we hen beter en sneller van dienst zijn.

Geplaatst op

Personeelsuitje naar Texel

Op vrijdag 24 maart 2023 zijn we met het bijna voltallige personeel, onze Haak en Van Ham-collega’s, enkele pensionado’s en onze partners naar Texel geweest. We hadden ‘s middags vrij gekregen, zodat we rond 13.00 uur in de bus konden stappen. Er was een goed verzorgde lunch onderweg en enkele uurtjes later zaten we op de boot.

Geplaatst op

Kevin is pas tevreden als de klant tevreden is en er een nieuwe Werkvoorbereider is gevonden!

In onze serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Het is de bedoeling hun functie uit te lichten, terug te blikken op mooie prestaties of om nieuwe collega’s voor te stellen. Als we Kevin interviewen, komt dit eigenlijk allemaal samen. Net als de meeste techneuten is hij meer een doener dan een prater, maar we zijn toch het nodige over hem te weten gekomen.

Geplaatst op

Mariëlle is pas tevreden als zij hard gewerkt heeft maar het toch gezellig heeft gehad

In onze serie van interviews komen experts uit het bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Hierbij lichten we hun functie uit en blikken we terug op mooie prestaties en bijzondere momenten. Deze keer is Mariëlle van der Plas aan de beurt. Op 1 december 2022 vierde zij haar 15-jarig jubileum bij CraneSolutions en dus de hoogste tijd om haar eens in het zonnetje te zetten. Voor velen is Mariëlle geen onbekende; doordat zij de telefoon opneemt is zij “de stem” van CraneSolutions en staat ze iedereen vriendelijk te woord. 

Geplaatst op

Explosieveilige hijsoplossingen, een specialiteit van CraneSolutions

Het is winter, de temperaturen dalen en velen zetten de kachel een paar graden hoger. Aardgas is nog steeds de voornaamste energiebron voor het verwarmen van onze woning en kantoorruimte. Door alle publiciteit is er ook veel aandacht voor alternatieven, waarvan LNG (Liquid Natural Gas) er één is. LNG wordt getransporteerd en opgeslagen in grote tanks, waar bij de overslag de kans op explosiegevaar toeneemt. Hier komt een van onze specialiteiten om de hoek kijken.

Geplaatst op

Bijzondere kranen door samenwerking

CraneSolutions heeft in de afgelopen verschillende bijzondere kranen geleverd. We benutten niet alleen de talenten van onze eigen afdelingen, maar schuwen samenwerking met andere bedrijven zeker niet om voor de opdracht tot de beste hijsoplossing te komen. Dat is namelijk dé kracht van CraneSolutions.

Geplaatst op

Fabriekskranen voor ASK Romein Roosendaal

Voor onze klant ASK Romein hebben we recent twee robuuste enkelligger bovenloopkranen mogen leveren voor de staalconstructie-werkplaats. Deze kranen zijn ter vervanging van twee kranen uit 1983, die al een flinke onderhoudshistorie hadden van diverse reparaties.

Geplaatst op

Jeroen is pas tevreden als ‘alles is gelopen zoals hij het had bedacht en begroot’

In de inmiddels bekende serie van interviews komen experts uit het bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Hierbij lichten we hun functie uit en blikken we terug op mooie prestaties en bijzondere momenten. Deze keer richten we de schijnwerper op Jeroen Daalder. Voor velen is Jeroen geen onbekende. Met zijn staat van dienst is hij immers bij nagenoeg ieder bedrijf in de regio wel eens op bezoek geweest.

Geplaatst op

Levering en montage van een kolomzwenkkraan MacArtney Benelux

In februari 2022 kregen we de vraag van MacArtney Benelux of we wilden meedenken voor een hijsoplossing in het nieuw te bouwen pand. Na diverse mogelijkheden te hebben besproken, koos MacArtney voor een volledig elektrische Vetter kolomzwenkkraan met een werklast van 1.000kg voorzien van een Stahl elektrisch kettingtakel type ST 1005 8/2 2/1 met elektrisch katrijden. Het zwenken van de kraan wilde de mensen van MacArtney ook elektrisch uitgevoerd hebben. 

Geplaatst op

Promotievideo: Slimmer werken met iPad

De buitendienst medewerkers maken in hun dagelijks werk gebruik van iPads. Het werken met digitale werkbonnen maakt dat we efficiënter kunnen werken. CraneSolutions is begin 2022 benaderd met de vraag of we wilden meewerken aan een promotievideo voor het gebruik van Apple-producten in het bedrijfsleven.

Geplaatst op

Pieter is pas tevreden als … hij het vraagstuk van de klant of collega heeft opgelost!

In een serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Het is de bedoeling hun functie uit te lichten en terug te blikken op mooie prestaties en bijzondere momenten. Deze week bevragen we Pieter van Beelen. Normaal gesproken is Pieter een rustige collega, die het liefst op de achtergrond werkt. Met dit interview zetten we hem eens op de voorgrond neer.

Geplaatst op

TKW, onze partner voor transport van kranen

Onze hijskranen komen natuurlijk niet zomaar in onze werkplaats in Katwijk terecht of bij de eindklant. Het transport hiervan laten we over aan een specialist als TKW (Transport Keyzer Warmond). Al sinds 2010 zijn zij een van onze vaste transportbedrijven.

Geplaatst op

Betrouwbare bovenloopkranen

Begin dit jaar kwam een bijzondere vraag binnen van onze relatie uit IJsland: Guðmundur Arason EHF, voor uitbreiding van 2 nieuwe productiehallen. In het jaar 2000 heeft Cranesolutions bovenloopkranen geleverd, voorzien van Stahl kraancomponenten. De klant gaf aan 5 nieuwe dubbelligger bovenloopkranen te willen van dezelfde hoge kwaliteit als destijds.

Geplaatst op

EHK-keuring bij Jachthaven ARZV

In het vroege voorjaar hebben we de jaarlijkse EKH-Kraankeuring uitgevoerd bij jachthaven ARZV in Akersloot. Het EKH is de vereniging Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen. Het is in het leven geroepen om het veiligheidsniveau op het gebied van hijs-en hefmiddelen zo hoog mogelijk te houden. Al jarenlang is CraneSolutions EKH-lid en we hebben meerdere keurmeesters in dienst. Hoe gaat zo’n EKH-keuring nu in zijn werk?

Geplaatst op

Een dag uit het leven van monteur Patrick

In onze serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Ditmaal belichten we ‘zomaar’ een dag uit het leven van Cranesolutions monteur Patrick Stoop. Ruim vier maanden geleden mochten we hem toevoegen aan onze monteursgroep. Inmiddels heeft hij zijn draai goed gevonden. Hoog tijd dus om hem aan een vragenvuur te onderwerpen.

Geplaatst op

STAHL Radio MOVE it

Het nieuwe model Radio MOVE it met Magnatek Flex radiografische bediening voor enkel parts standaard kettingtakels is sinds enige tijd beschikbaar. Het ergonomisch gevormde ontwerp zorgt voor een eenvoudige- en praktische bediening van het takel. Het takel is daarmee met één hand te bedienen, met als voordeel dat de bediener nog één hand vrij heeft om de last te kunnen draaien of te positioneren.

Geplaatst op

Interview met Claudia: ‘Pas tevreden als alles op tijd af is en we ook nog gelachen hebben’

In onze serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Het is de bedoeling hun functie uit te lichten, terug te blikken op mooie prestaties óf om nieuwe collega’s voor te stellen. In dit interview stellen wij Claudia voor; zij is een oude bekende. Zij verdiende haar sporen al eerder op het gebied van de financiën bij CraneSolutions en is nu terug van weggeweest. De hoogste tijd dus voor een interview.

Geplaatst op

CraneSolutions, al 25 jaar leverancier van bovenloopkranen op IJsland

Precies 25 jaar geleden zijn de eerste contacten gelegd met de IJslandse firma Guðmundur Arason EHF. Intern beter bekend als ‘Arason’, aangezien dat wat prettiger valt uit te spreken. Arason is de grootste importeur van ijzer en staalproducten op IJsland. Van profielstaal tot plaatmateriaal en voorziet tevens diverse bouwbedrijven op IJsland van complete staalconstructies voor bedrijfsgebouwen. Daar hoort dan ook vaak een bovenloopkraan bij.

Geplaatst op

De samenwerking met Haak & van Ham, al 35 jaar een succes

De samenwerking tussen CraneSolutions en Haak & van Ham gaat terug naar haar oprichting in 1987. Al meer dan 35 jaar is er een intensieve samenwerking, waarbij Haak & van Ham onder andere de engineering van onze kranen, hijsjukken en andere werktuigbouwkundige projecten op zich neemt. In 2018 is die samenwerking verder geïntensiveerd en zijn ze een volledige zusteronderneming geworden binnen onze groep. Naast de werkzaamheden voor ons heeft Haak en van Ham een grote variatie aan opdrachtgevers in diverse sectoren.

Geplaatst op

Het einde kroont het werk

Het hing al een poosje in de lucht maar toch ging het opeens snel en waren daar de laatste werkdagen van onze Rinus en onze Willem. Met dienstverbanden van 47 en 37 jaar zetten wij deze twee legendes nog een laatste keer in de schijnwerpers.

Geplaatst op

ATEX kolomzwenkkranen, een van onze specialiteiten

Voor de petrochemie en andere industrie met ATEX-zones (explosieve gassen en stoffen) kan Cranesolutions geschikte explosieveilige kolomzwenkkranen leveren en monteren. CraneSolutions maakt hierbij gebruik van het uitgebreide ATEX-programma van STAHL cranesystems en het hoogwaardige programma aan kolomzwenkkranen van VETTER cranes. We zijn in staat om complete ATEX kolomzwenkkranen voor meeste ATEX-omgevingen te leveren en bedrijfsklaar op te leveren.

Geplaatst op

Voortgang revisie kat Attero HVK 30

Een bijzonder project verdient aandacht. We schreven eerder hoe we de kat uit het dak bij Attero hebben getild en nu gaan we weer wat stappen verder. 

Geplaatst op

Willem is pas tevreden als alles goed gaat!

In de inmiddels bekende serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Het is de bedoeling hun functie uit te lichten en terug te blikken op mooie prestaties en bijzondere momenten. Deze week bevragen we Willem van der Plas. Willem is geboren en getogen in Katwijk en kwam in 1985 in dienst bij Kraan Service BV. Hoewel de bedrijfsnaam inmiddels is veranderd in CraneSolutions, is Willem altijd dezelfde gebleven.

Na een dienstverband van bijna 37 jaar is het hoog tijd om de schijnwerper eens op hem te richten. 

Geplaatst op

Voortgang van revisie kat HVK 30

Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het voorbereiden van de revisie van de kat van HVK 30 van Attero. We vinden het goed om een kijkje in onze keuken te geven.

Geplaatst op

CraneSolutions: ‘We werken alleen met de beste merken’

Cranesolutions kan met trots zeggen een van de belangrijkste en grotere partners te zijn van STAHL Cranesystems. STAHL levert aan ons takels en kraancomponenten, waarmee wij onze bovenloopkranen bouwen of waar wij onze hijsinstallaties mee voorzien. Denk hierbij aan kolomzwenkkranen, takels voor Big-Bag losstations, takels voor een monobaan tot aan zeer hoogwaardige ATEX-kranen en -takels voor explosiegevaarlijke omgevingen.

Geplaatst op

Terugblik 2021 en toekomst

CraneSolutions kan ondanks de pandemie tevreden terugkijken op 2021. We hebben gezien dat bedrijven weer massaal investeerden, waardoor in de gehele branche levertijden opliepen en nog niet op het gewenste niveau zijn. Oorzaken hiervan zijn de tekorten aan goederen, maar ook beschikbaarheid van goed personeel. 

Geplaatst op

INDEVA Liftronic Easy toepassingen

CraneSolutions is trots op zijn samenwerking met INDEVA, als dealer voor de Nederlandse markt voor het leveren en installeren van manipulator kranen. INDEVA wat staat voor "Intelligent Devices For Handling" is gespecialiseerd in het leveren van elektrische en pneumatische manipulatorkranen voor het hijsen, tillen, kantelen, draaien en positioneren van de meest uiteenlopende producten. We willen graag de INDEVA Liftronic Easy toepassingen uitlichten.

Geplaatst op

Revisie 3e kat van huisvuilkraan Attero Moerdijk

We geven een kijkje in onze keuken voor het lopende project van Attero Moerdijk. Medio februari 2022 gaan we de 3e kat van één van de huisvuilkranen reviseren. CraneSolutions heeft hiervoor in de eigen werkplaats een speciale cabine laten maken om dit soort werk mogelijk te kunnen maken.

Geplaatst op

Interview met Collin en paul van Haak & Van Ham

In onze serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Het is de bedoeling hun functie uit te lichten, terug te blikken op mooie prestaties en bijzondere momenten óf om nieuwe collega’s voor te stellen. Dit keer stellen wij twee collega’s van onze zusteronderneming Ingenieursbureau Haak & van Ham voor. In dit speciale dubbelinterview komen Collin van der Lubbe en Paul Turkenburg aan het woord. Waar de één direct en wellicht wat impulsief reageert, blijft de ander wat meer op de achtergrond. Dit blijkt inmiddels dé formule te zijn voor een jarenlange en vooral hechte samenwerking. 

Geplaatst op

Uitbreiding bij Vebo Beton

CraneSolutions mocht weer aan de slag voor Vebo Beton! Een mooie opdracht met een levering van twee enkelligger bovenloopkranen met een werklast 2 x 3.200kg en een overspanning van 14.000mm. De nieuwe kranen zijn geplaatst in twee verschillende opslaghallen met mallen. En hier blijft het niet bij. Komende jaren is het plan om uit te breiden met drie nieuwe hallen inclusief bovenloopkraan in elke hal.

Geplaatst op

Giekkraan van Marina Rijnsburg vervangen door kolomzwenkkraan

Afgelopen zomer zijn we benaderd door Marina Rijnsburg voor een nieuw project: het vervangen van hun kraan. De bestaande kraan van Marina Rijnsburg is een Giekkraan met een WLL van 20.000 kg en te bedienen met 2 lieren in aparte ruimtes. Eén lier is voor de omhoog en omlaag bediening. De andere lier is voor het laten zakken van de mast. Op de kentekenplaat van de lier staat dat deze bij Marina Rijnsburg in gebruik is sinds 1990. Deze giekkraan heeft jaren trouwe dienst bewezen. Nu is het tijd voor vernieuwing.

Geplaatst op

Vervangen van ruim 30 jaar(!) oude ATEX takels en -loopkraan

In oktober 2019 kregen we van de servicemanager van Primoteq de vraag: “Kunnen jullie de takels waarvan we straks per WeTransfer foto’s zullen toesturen ook opknappen?”  Op zich is dit geen bijzondere vraag vanwege onze ruime ervaring in het reviseren van takels en tandwielkasten. Maar wij waren vooral benieuwd naar de foto’s, omdat volgens de e-mail beschreven stond dat het om een aantal takels ging.

Geplaatst op

Wouter: Tevreden als het gaat zoals hij het had bedacht

Na enkele interviews met nieuwe collega’s is het nu de hoogste tijd om Wouter voor te stellen. In onze serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. We geven hiermee een beeld van hun functie, blikken terug op mooie prestaties en bijzondere momenten.

Geplaatst op

Snelle levertijden bij Jay radiografische afstandsbedieningen

Waar de meeste leveranciers van radiografische afstandsbedieningen problemen hebben met levertijden, kan Jay het grootste deel van zijn aanbod binnen 4 weken leveren. Al 10 jaar is CraneSolutions dealer van Jay, met zijn hoogwaardige Franse kwaliteitsproducten met een breed scala aan radiografische bedieningen.

Geplaatst op

CraneSolutions is overgestapt op digitale werkbonnen

Jarenlang vulden onze monteurs de papieren werkbonnen in, welke door onze klanten ondertekend werden voor akkoord. Onze nieuwe digitale werkbon is de volgende stap om snel en adequaat onze servicemonteurs aan te sturen en de dienstverlening naar onze klanten te verbeteren.

Geplaatst op

Michel is pas tevreden als alles wat hij in gedachten had voor die dag gelukt is!

In onze serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Het is de bedoeling hun functie uit te lichten, terug te blikken op mooie prestaties of - momenten óf om nieuwe collega’s voor te stellen. In dit interview stellen wij Michel voor; een techneut in hart en nieren. Evenals de meeste techneuten is hij geen prater, maar een doener. Voor deze gelegenheid maakte hij een uitzondering.

Geplaatst op

Revisie portaalkranen Metaal Bescherming Katwijk

In een productieproces zijn kranen een cruciaal onderdeel. Goed onderhoud, maar ook meedenken om het productieproces zo snel mogelijk weer op gang te krijgen (en te houden), is waar CraneSolutions graag een rol in speelt. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing, die onze klanten op langere termijn het meeste resultaat uit hun hijsoplossingen biedt. Zo geven we een inkijkje in onze werkwijze voor Metaalbescherming Katwijk.

Geplaatst op

Hijsinstallaties voor Jachthavens

Voor meerdere jachthavens in Nederland heeft CraneSolutions door de jaren heen al heel wat hijsinstallaties geleverd. Van een vast of verrijdbaar hijsportaal met een hijscapaciteit van 40 ton voor de grotere jachten tot aan een eenvoudige kolomzwenkkraan voor de kleinere bootjes.

Geplaatst op

CraneSolutions heeft haar VCA**-certificaat weer behaald!

In augustus 2021 hebben we weer een VCA-certificaat ontvangen voor de komende drie jaar. Veiligheid is een van de belangrijkste thema’s op onze eigen locatie, maar ook op locaties bij onze klanten. Het biedt onze relaties de zekerheid dat wij voor al onze werkzaamheden bij hen op de werkvloer voldoen aan de gestelde veiligheidseisen. Maar het belangrijkste is dat het bijdraagt aan onze doelstelling van veilig werken zonder ongelukken. 

Geplaatst op

Exclusieve Partner van Stahl Crane Systems GmbH

CraneSolutions is in Nederland dé exclusieve partner van Stahl Crane Systems. Die historie gaat al een tijd terug. Stahl CraneSystems BV was voorheen de Nederlandse dochteronderneming van Stahl CraneSystems GmbH. In 2008 is het verder gegaan onder de naam CraneSolutions BV. Binnen het team van CraneSolutions is een enorme kennis opgebouwd ten aanzien van de Stahl componenten.

Geplaatst op

Remco: “Pas tevreden als de klant het is!”

In onze serie van interviews laten wij experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Onze collega's lichten hun functie uit, blikken terug op mooie prestaties en bijzondere momenten óf stellen nieuwe collega’s voor. In dit interview komt collega Remco aan het woord: een man van weinig woorden, maar voor deze keer maakt hij een uitzondering.

Geplaatst op

CraneSolutions uw specialist in service en onderhoud op ATEX gebied

CraneSolutions heeft een jarenlange ervaring in het importeren en werken met de producten van Stahl CraneSystems, service en onderhoud in ATEX omgevingen. Ook beschikken wij over ATEX getrainde servicemonteurs. Voor al de “standaard” werkzaamheden als keuren, inspecteren, onderhouden en storingen op uw hijs- en hefmiddelen in ATEX gebied kunt u bij ons terecht. Maar als het echt speciaal wordt, weten ook zelfs bedrijven buiten Nederland ons te vinden.

Geplaatst op

Modernisering en uitbreiding bij Vebo Beton

Met veel vertrouwen in de toekomst heeft Vebo Beton besloten twee oude enkelligger bovenloopkranen te vervangen voor een tweetal nieuwe moderne enkelligger bovenloopkranen. Ook besloten zij om twee nieuwe enkelligger bovenloopkranen aan te schaffen voor uitbreiding werkzaamheden in een nieuwe hal. Na een eerdere goed verlopen samenwerking en een succesvolle levering van een aantal kranen aan het begin van dit jaar heeft Vebo Beton ons wederom de opdracht gegund.

Geplaatst op

Uitdagende functies bij CraneSolutions

CraneSolutions is een mooi bedrijf en goede werkgever. Wegens uitbreiding van onze activiteiten, een positief marktgevoel en een groot vertrouwen in de toekomst hebben wij nog een aantal mooie en uitdagende functies bij Cranesolutions. We zijn een begrip in de markt van hijswerktuigen en zoeken naar nieuw talent om ons team te versterken.

Geplaatst op

INDEVA liftronic manipulator

INDEVA staat voor: INtelligent DEVices for hAndling. De INDEVA liftronic manipulator vertegenwoordigt de evolutie van traditionele industriële manipulatoren en behoren tot de innovatieve productfamilie van handmatige hulpmiddelen voor het hanteren van lasten, bekend als Intelligent Assist Devices of IADS. Niet voor niets maakt CraneSolutions gebruik van deze nieuwe generatie geavanceerde industriële manipulatoren met elektronische besturing.

Geplaatst op

ISO-certificering weer behaald

CraneSolutions is weer met vlag en wimpel geslaagd voor ISO-certificering! We staan voor hoge kwaliteit, wat verankerd is in onze werk- en denkwijze.

Geplaatst op

Cursus Veilig hijsen

Het goed gebruiken van hijswerktuigen en hijsgereedschappen vereist kennis en ervaring. Je wil onveilige situaties en schade voorkomen aan de hijskraan en natuurlijk aan jezelf en collega’s. CraneSolutions verzorgt een maatwerk cursus ‘Veilig hijsen’ bij bedrijven op locatie.

Geplaatst op

‘Je bent immers nooit te oud om te leren’

Bij CraneSolutions staat het opleiden van onze medewerkers altijd hoog op de agenda. Wij vinden het belangrijk om te blijven investeren in de vakkennis van onze monteurs en daarmee de kwaliteit te blijven leveren die onze klanten van ons verwachten. Gelukkig vinden onze monteurs het ook leuk om gezamenlijk hun kennis te verbreden en te delen.

Geplaatst op

De hijsoplossingen van het merk STAHL CraneSystems

Enkele weken geleden kregen we de vraag: “Hebben jullie ook een oplossing voor het verplaatsen van een container, waarbij de onderlinge afstand van de hijsogen 1.200 mm is en de ruimte tussen de monorail balk en de hijsogen 220 mm?” Dat was nog niet alles en de klant vervolgde: “En als het mogelijk is ook RVS loopwielen, en een RVS lastketting en lasthaak.” Dit klinkt niet bepaald als een standaardoplossing. CraneSolutions ging dan ook graag de uitdaging aan. De moeilijkheid zat hem in de combinatie van de onderlinge haakafstand van 1.200 mm en de ruimte van slechts 220 mm tussen de monorailbalk en de ogen van de container.

Geplaatst op

Complete vernieuwing kranenpark Motorenco

Bovenloopkranen worden ontworpen en gebouwd, op basis van gegevens en belastingen die op het moment van aanschaf bekend zijn, voor een levensduur van bijvoorbeeld 25 jaar. Gedurende een periode van 25 jaar kan er natuurlijk veel veranderen: de intensiteit van het gebruik kan flink toegenomen zijn of juist zijn afgenomen. Het oorspronkelijke bedrijf kan ondertussen zijn verhuisd en de nieuwe eigenaar van het pand kan de bovenloopkranen zijn gaan gebruiken voor totaal andere werkzaamheden.

Geplaatst op

De 24 uurs service van CraneSolutions

Zijn uw kranen en hijswerken van cruciaal belang voor uw operationele processen? Verliest u productiecapaciteit als uw kranen stil staan? Wilt u niet langer wachten tot u geholpen wordt? Dan is CraneSolutions de partij voor u. Wij waarborgen en verbeteren de continuïteit en veiligheid van de operationele hef- en hijsprocessen van onze klanten. Niet alleen tijdens de dagdiensten, maar 24 uur per dag en 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Als het moet, staan we binnen twee uur bij u op de stoep, ook ‘s nachts of in het weekend.

Geplaatst op

Levering bovenloopkranen aan Vebo Beton

Voor onze klant Vebo Beton hebben wij twee robuuste bovenloopkranen geleverd voor de uitbreiding van de productie van betonelementen. Het besluit van Vebo, ondanks meerdere kranen- en hijsoplossingen-aanbieders, was mede gebaseerd op de recent vaker gehoorde slogan “Koop bij degene die het maakt” en daar zijn wij best trots op.

Geplaatst op

Werkvoorbereider Boudewijn: ‘Pas tevreden als de klant dit ook is!’

In onze serie van interviews laten wij enkele experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Het is de bedoeling hun functie uit te lichten, terug te blikken op mooie prestaties en bijzondere momenten óf om nieuwe collega’s voor te stellen. In dit interview is het laatste het geval en willen we onze nieuwe collega Boudewijn voorstellen.

Geplaatst op

De Kraankit: bouwpakket voor kranen

Een relatief onbekend product is de kraankit. Het is een soort bouwpakket voor een bovenloopkraan of een hangloopkraan. Deze kraankit bestaat uit alle componenten die er voor een loopkraan nodig zijn behalve de kraanligger.

Geplaatst op

Aanpassen van het bereik van een vorkliftkraan in een visserschip

CraneSolutions en Haak & Van Ham kregen de opdracht om het bereik van een bestaande vorkliftkraan in het ruim van een drietal vissersschepen te optimaliseren. De vorklift wordt gebruikt voor het stapelen en verplaatsen van bakken vol gevangen vis. Vanwege de hoogte van het ruim was het behoorlijk passen en meten om het parallelle systeem van de vorklift dusdanig te modificeren dat aan de eisen/wensen van de eigenaar van de vissersschepen- het IJslandse Samherji - werd voldaan.

Geplaatst op

Productiekraan voor Vlietjonge Staalhandel

Voor onze klant Vlietjonge Staalhandel hebben we recent weer een mooie dubbelligger bovenloopkraan mogen leveren voor intensief gebruik. Deze kraan is aangeschaft om het productieproces te optimaliseren en daarmee de levering van op maat gezaagde profiel- en balkstaal nog sneller te kunnen verwerken. Een snellere verwerking betekent ook een snellere aflevering bij de eindklant.

Image
Geplaatst op

Samen sterk tijdens de corona pandemie

CraneSolutions doorstaat deze corona pandemie door goede samenwerkingen. Het is een uitdagende tijd, maar juist nu laten MKB-ondernemingen zien van nature veerkrachtig en innovatief te zijn. De Nederlandse economie is hard geraakt. Ook wij voelen dat, maar met de steun van de overheid is het ons ook gelukt om te slagen in deze continu veranderende situatie. Wij mogen dankbaar gebruik maken van een goed netwerk van partners.

Image
Geplaatst op

Stagiair Jason start bij CraneSolutions

Op 1 februari 2021 is Jason begonnen met zijn stage bij CraneSolutions. Jonge mensen zijn de toekomst van ons bedrijf en ook willen wij jong talent laten zien hoe mooi ons vak is. CraneSolutions laat MBO-student Jason kennismaken met de interessante facetten van het beroep van commercieel technicus engineer.

Image
Geplaatst op

“Pas tevreden als het past!”

In een serie van interviews laten wij enkele experts uit ons bedrijf aan het woord over het werken bij CraneSolutions. Onze werknemers blikken terug op mooie prestaties en bijzondere momenten.

Geplaatst op

Montage op locatie

Als vervolg op eerder bericht hier een korte impressie van de montage op locatie van de 2 stuks enkelligger bovenloopkranen, werklast 5.000 kilo met een overspanning van 27 meter. Het is altijd een indrukwekkende operatie wat natuurlijk ook veel voorbereiding vergt. Het begint bij het transport van de kranen:

  • - Is de kraan niet te breed
  • - Is er transport begeleiding nodig
  • - Kunnen we naar binnen?
  • - Is de vloer berijdbaar?
  • - Is er voldoende ruimte om de kraan er in te draaien en op de baan te leggen?
  • - Zijn er geen obstakels?
  • - Is de overspanning correct ingemeten?
  • - Is er voldoende ruimte boven de kraanrails beschikbaar voor de kraan?
Image
Geplaatst op

Enkelligger bovenloopkranen

Onlangs geleverd: 2 stuks enkelligger bovenloopkranen met een werklast van 5.000 kilo en een overspanning van 27 meter. Deze kranen zijn geschikt voor intensief gebruik en voorzien van STAHL kraancomponenten met een ISO-classificatie M6. De keuze was hier duidelijk niet voor de goedkoopste uitvoering. Deze fout wordt nog steeds maar al te vaak gemaakt. Gekozen is voor een robuuste uitvoering met een STAHL staaldraadtakel en -aandrijvingen in de ISO M6-klasse, geschikt voor zwaar werk.

Image
Geplaatst op

Werken bij Cranesolutions

CraneSolutions in Katwijk is een begrip in de markt van hijswerktuigen. Al jarenlang hebben we een prominente marktpositie als het gaat om hijswerk zowel ‘boven de haak’ als ‘onder de haak’. En wij zoeken naar nieuw personeel.

Image
Geplaatst op

Speciale STAHL kettingtakel

De vraag van de klant was complex, een kettingtakel met dubbele afloop met een korte bouwhoogte en geschikt voor een mono baan met een bocht van 90º radius 1.000mm, hijslast 2x 750kg, echter met de mogelijkheid om aan één van de haken een last te hijsen van 1.500kg.

Samen met de engineerings afdeling van STAHL cranesytems zijn we aan de slag gegaan om hier een passende oplossing voor te ontwikkelen en natuurlijk is dit gelukt. 

Image
Geplaatst op

Speciale ATEX onderhangkraan

Weer een mooi voorbeeld van een speciale ATEX oplossing van STAHL cranesystems.
Het betreft hier een onderhangkraan voorzien van 2 stuks ATEX staaldraadtakels geschikt voor tandem hijsen van een last.

Image
Geplaatst op

Kraan inspectie en onderhoud

Zelfs in de meest afgelegen gebieden van Europe zijn onze kraan inspecteurs actief, zoals ook op IJsland waar wij in het verleden een aantal mooie projecten  hebben mogen realiseren.

Voor een aantal waterkrachtstations op IJsland is ons gevraagd een voorinspectie te doen voor groot onderhoud, beproeving en modernisering later dit jaar.
Goede voorbereiding is in deze erg belangrijk aangezien de locaties ver buiten de bewoonde wereld liggen.  

Image
Geplaatst op

Hijsdavit inspectie

In het late voorjaar van dit jaar hebben we voor één van onze klanten 48 hijsdavits mogen keuren op het windmolenpark Westermeerwind op het IJsselmeer.

Image
Geplaatst op

Explosieveilige ketting takels.

Bij Katwijk Chemie, producent van actieve farmaceutische ingredienten (API's) wordt stap voor stap afscheid genomen van de oude type R 12-8/2 2/1 kettingtakels, welke sinds 1984 worden gebruikt om het product uit de centrifuge te takelen.


 

Image
Geplaatst op

Takel met dubbele afloop.

Het modulair gebouwde ketting takel van STAHLCraneSystems Gmbh met dubbele lastketting en een electrisch rijwerk, net even iets anders uitgevoerd.  

 

Geplaatst op

INDEVA Mobile

Voor orderpicken van verschillende goederen heeft onze partner INDEVA intellegent devices for handling iets geheel nieuws ontwikkeld, de Liftronic mobile.

De Liftronic mobile is ontwikkeld om veilig toe te passen op een elektrische palletwagen, is eenvoudig en veilig te verplaatsen, geschikt voor mechanische grijpers, een vacuüm hefsysteem of een product specifieke heffer.

Image
Geplaatst op

Klant specifieke takels.

Voor onze klant NKM Noell Special Cranes mochten wij als voorkeursleverancier weer een mooie batch takels leveren. Het onderstaande staaldraadtakel met dubbele afloop is weer zo'n mooi voorbeeld van de klant specifieke takels van STAHL CraneSystems GmbH.

Image
Geplaatst op

Speciale ATEX hijsoplossingen

In de petrochemie kunnen zelfs in de buitenlucht explosieve gasmensels voorkomen en veiligheidsrisico's kunnen dan niet genomen worden. Vaak volstaat een standaard ATEX-oplossing, maar zodra het speciaal wordt en een standaard ATEX-oplossing niet meer mogelijk is, dan komt men als snel terecht bij de specialisten van STAHL cranesystems.

Geplaatst op

Automatische grijper kraan

Recent en met trots hebben wij een geheel geautomatiseerde grijper kraan voor continue bedrijf geïnstalleerd en opgeleverd, een mooi staaltje van moderne techniek.

 

Geplaatst op

Werken bij Cranesolutions

CraneSolutions B.V. in Katwijk is een begrip in de markt van hijswerktuigen. Al jarenlang heeft zij een prominente marktpositie als het gaat om hijswerk zowel boven als onder de haak. CraneSolutions staat bekend om haar specialistische, no-nonsense en innovatieve werkwijze waarin zij als adviseur meedenkt met haar klanten in oplossingen. Met het merk STAHL uit Duitsland houdt zij vast aan het leveren van een optimale kwaliteit en betrouwbaarheid in zowel de projecten in uitvoer als de service, onderhoud en veiligheid van haar kranen.  Geen vraagstuk is haar te gek en met ruim 30 betrokken medewerkers is zij dagelijks werkzaam in zowel midden- als kleinbedrijf als de multinationals (nationaal- als internationaal). Om haar positie verder te verstevigen, is zij op zoek naar versterking binnen het huidige team op meerdere vlakken en specialisaties om hiermee de ingeslagen groei verder te kunnen bestendigen.

Geplaatst op

Egypte project

Recent geleverd en geïnstalleerd: 5 stuks bovenloopkranen voor een project in Egypte voor het handelen van gesmolten metaal in een nieuwe metaal gieterij.

Onze supervisors hadden het zwaar, maar in samenwerking met Egyptische monteurs slaagden ze er toch in om de klus op tijd te klaren.

Geplaatst op

Offshore kolom zwenkkraan

Ter vervanging met spoed geleverd 1 stuks Offshore kolomzwenkkraan met een capaciteit van 3 ton en een uitlading van 2,5 meter.

Geplaatst op

INDEVA manipulators voor Cargofloor

Voor Cargofloor hebben wij 3 stuks INDEVA kolommanipultoren geleverd, hierdoor is de productie snelheid toegenomen en de fysieke inspanning juist af genomen, een winwin situatie.

Onderstaand een link naar de bedrijfs film van Cargofloor, specialist in horizontale laad- en lossystemen voor vrachtwagens, een echt mooi bedrijf met visie gevestigd in Coevorden.

Cargofloor bedrijfspresentatie

Geplaatst op

Actie

Het degelijke, duurzame en doordachte elektrische kettingtakel van STAHL, is nu tijdelijk extra voordelig geprijsd!
Deze actie duurt zolang de voorraad strekt.
Alle takels uit onze actie hebben een hijs-eindschakelaar, een slipkoppeling, 48V veilig stuurstroom circuit en zijn voorzien van een ophanghaak.

Geplaatst op

Davit kraan voor windmolens

In samenwerking met Oostingh staalbouw en Stahl cranesystems zijn wij er in geslaagd een geheel nieuw ontwerp te maken voor een davit kraan gebruikt op platforms van windmolens voor onderhouds- en service doeleinden, inmiddels zijn er reeds 48 stuks geleverd en geplaatst.

Geplaatst op

INDEVA manipulatoren

Met trots kunnen wij u onze samenwerking melden met INDEVA als dealer voor de Nederlandse markt voor het leveren en installeren van manipulator kranen.