Nieuws

Image
Geplaatst op

Werken bij Cranesolutions

CraneSolutions B.V. in Katwijk is een begrip in de markt van hijswerktuigen. Al jarenlang heeft zij een prominente marktpositie als het gaat om hijswerk zowel boven als onder de haak. CraneSolutions staat bekend om haar specialistische, no-nonsense en innovatieve werkwijze waarin zij als adviseur meedenkt met haar klanten in oplossingen. Met het merk STAHL uit Duitsland houdt zij vast aan het leveren van een optimale kwaliteit en betrouwbaarheid in zowel de projecten in uitvoer als de service, onderhoud en veiligheid van haar kranen. Geen vraagstuk is haar te gek en met zo’n 30 betrokken medewerkers is zij dagelijks werkzaam in zowel midden- als kleinbedrijf als de multinationals (nationaal- als internationaal). Om haar positie verder te verstevigen, is zij op zoek naar versterking binnen het huidige team op meerdere vlakken en specialisaties om hiermee de ingeslagen groei verder te kunnen bestendigen.

Wij zoeken:

Een werkvoorbereider afdeling service 
Een servicecoördinator / planner
Een assemblagemonteur voor werkplaats

Voor een volledige omschrijving zie:

https://www.cranesolutions.nl/vacatures


 

Image
Geplaatst op

Speciale STAHL kettingtakel

De vraag van de klant was complex, een kettingtakel met dubbele afloop met een korte bouwhoogte en geschikt voor een mono baan met een bocht van 90º radius 1.000mm, hijslast 2x 750kg, echter met de mogelijkheid om aan één van de haken een last te hijsen van 1.500kg.

Samen met de engineerings afdeling van STAHL cranesytems zijn we aan de slag gegaan om hier een passende oplossing voor te ontwikkelen en natuurlijk is dit gelukt. 

Image
Geplaatst op

Speciale ATEX onderhangkraan

Weer een mooi voorbeeld van een speciale ATEX oplossing van STAHL cranesystems.
Het betreft hier een onderhangkraan voorzien van 2 stuks ATEX staaldraadtakels geschikt voor tandem hijsen van een last.

Image
Geplaatst op

Kraan inspectie en onderhoud

Zelfs in de meest afgelegen gebieden van Europe zijn onze kraan inspecteurs actief, zoals ook op IJsland waar wij in het verleden een aantal mooie projecten  hebben mogen realiseren.

Voor een aantal waterkrachtstations op IJsland is ons gevraagd een voorinspectie te doen voor groot onderhoud, beproeving en modernisering later dit jaar.
Goede voorbereiding is in deze erg belangrijk aangezien de locaties ver buiten de bewoonde wereld liggen.  

Image
Geplaatst op

Hijsdavit inspectie

In het late voorjaar van dit jaar hebben we voor één van onze klanten 48 hijsdavits mogen keuren op het windmolenpark Westermeerwind op het IJsselmeer.

Image
Geplaatst op

Financiële controller

Claudia Kroon geeft het stokje door aan Olaf Lodewijk

Op 1 november 2007 kwam Claudia Kroon in dienst bij Kraan Service Katwijk in de functie van Boekhouder. In de jaren die volgden vond de naamsverandering naar CraneBuilders B.V. plaats en weer later naar het huidige CraneSolutions B.V. Claudia groeide in deze tijd door naar de functie van Controller. Met haar scherpe blik en daadkracht heeft zij een belangrijk aandeel geleverd aan de groei van het bedrijf.

Enkele maanden geleden heeft zij besloten een carrièreswitch te willen maken en is zij begonnen aan een opleiding tot doktersassistente via een werk-leerplek bij een dokterspraktijk. Wij wensen haar hierbij veel succes! Zij geeft het Controller-stokje door aan Olaf Lodewijk. Sinds 1 juli jl. is Olaf bij ons in dienst en inmiddels heeft hij er een inwerkperiode van een maand op zitten. Samen met zijn team is hij er klaar voor en wij zien de toekomst met hem vol vertrouwen tegemoet. Olaf, van harte welkom en veel succes!

Image
Geplaatst op

Explosieveilige ketting takels.

Bij Katwijk Chemie, producent van actieve farmaceutische ingredienten (API's) wordt stap voor stap afscheid genomen van de oude type R 12-8/2 2/1 kettingtakels, welke sinds 1984 worden gebruikt om het product uit de centrifuge te takelen.


 

Image
Geplaatst op

Takel met dubbele afloop.

Het modulair gebouwde ketting takel van STAHLCraneSystems Gmbh met dubbele lastketting en een electrisch rijwerk, net even iets anders uitgevoerd.  

 

Geplaatst op

INDEVA Mobile

Voor orderpicken van verschillende goederen heeft onze partner INDEVA intellegent devices for handling iets geheel nieuws ontwikkeld, de Liftronic mobile.

De Liftronic mobile is ontwikkeld om veilig toe te passen op een elektrische palletwagen, is eenvoudig en veilig te verplaatsen, geschikt voor mechanische grijpers, een vacuüm hefsysteem of een product specifieke heffer.

Image
Geplaatst op

Klant specifieke takels.

Voor onze klant NKM Noell Special Cranes mochten wij als voorkeursleverancier weer een mooie batch takels leveren. Het onderstaande staaldraadtakel met dubbele afloop is weer zo'n mooi voorbeeld van de klant specifieke takels van STAHL CraneSystems GmbH.

Image
Geplaatst op

Speciale ATEX hijsoplossingen

In de petrochemie kunnen zelfs in de buitenlucht explosieve gasmensels voorkomen en veiligheids risico's kunnen dan niet genomen worden.
Vaak volstaat een standaard ATEX oplossing, maar zodra het speciaal wordt en een standaard ATEX oplossing niet meer mogelijk is, dan komt men als snel terecht bij de specialisten van STAHL cranesystems.

In deze situatie was er een speciale ATEX staaldraadtakel benodigd voorzien van een draaistelkat in combinatie met een grote hijshoogte.
De draaistelkat zorgt er voor dat de takel onder een mono baam kan lopen voorzien van een bocht.
Als stroomverzorging is een ATEX v-shaped kabelkat toegepast.Image
Geplaatst op

Kraan voor een agressieve omgeving

Dubbelligger bovenloopkraan voor een agressieve omgeving.

Vaak wordt een bovenloopkraan gekocht op basis van de aanschafprijs en wordt er niet goed gekeken of de kraan wel geschikt is voor de omgeving waar deze ingezet wordt.
Op de langere termijn kunnen de onderhoud en reparatie kosten om deze goedkope kraan in bedrijf te houden daardoor flink oplopen.

Beter is om vooraf de juiste materiaal en conservering keuzes te maken zodat uw nieuwe kraan niet slechts 10 jaar meegaat maar wellicht wel 25 jaar.
Natuurlijk blijft gedegen jaarlijks onderhoud noodzakelijk maar de reparatie kosten zullen aanzienlijk lager zijn.

Onlangs hebben wij een nieuwe kraan mogen aan de Vecom groep, specialist in oppervlakte behandeling van roestvast staal en andere metalen voor de industrie.
De kraan is uitgevoerd met hoogwaardige conservering, kunststof kabelkastsysteem, zuurbestendige bekabeling en roestvaststalen bevestigingsmaterialen.

Geplaatst op

Automatische grijper kraan

Recent en met trots hebben wij een geheel geautomatiseerde grijper kraan voor continue bedrijf geïnstalleerd en opgeleverd, een mooi staaltje van moderne techniek.

 

Geplaatst op

Werken bij Cranesolutions

CraneSolutions B.V. in Katwijk is een begrip in de markt van hijswerktuigen. Al jarenlang heeft zij een prominente marktpositie als het gaat om hijswerk zowel boven als onder de haak. CraneSolutions staat bekend om haar specialistische, no-nonsense en innovatieve werkwijze waarin zij als adviseur meedenkt met haar klanten in oplossingen. Met het merk STAHL uit Duitsland houdt zij vast aan het leveren van een optimale kwaliteit en betrouwbaarheid in zowel de projecten in uitvoer als de service, onderhoud en veiligheid van haar kranen.  Geen vraagstuk is haar te gek en met ruim 30 betrokken medewerkers is zij dagelijks werkzaam in zowel midden- als kleinbedrijf als de multinationals (nationaal- als internationaal). Om haar positie verder te verstevigen, is zij op zoek naar versterking binnen het huidige team op meerdere vlakken en specialisaties om hiermee de ingeslagen groei verder te kunnen bestendigen.

Geplaatst op

JAY radiografische besturingen

Heeft u ook problemen met lange levertijden, kies dan eens voor een JAY radiografische besturingsinstallatie, wij bieden aan een betrouwbaar en hoogwaardig Frans kwaliteits product met een uitgebreid leveringsprogramma.

Gemiddelde levertijd bedraagt ca. 2 weken voor een basis installatie tot 4 weken voor een uitgebreide Joystick besturing met meerdere joysticks, keuze schakelaars en drukknoppen, ook beschikbaar voor ATEX zone 0, 1, 2 gas of zone 20, 21, 22 stof.
Voor elke situatie is er wel een oplossing te vinden.

Geplaatst op

Egypte project

Recent geleverd en geïnstalleerd: 5 stuks bovenloopkranen voor een project in Egypte voor het handelen van gesmolten metaal in een nieuwe metaal gieterij.

Onze supervisors hadden het zwaar, maar in samenwerking met Egyptische monteurs slaagden ze er toch in om de klus op tijd te klaren.

Geplaatst op

Beurs: Maintenance Gorinchem 2018

Op 17, 18 en 19 april 2018 staat CraneSolutions op de Maintenance-beurs in Gorinchem.

Geplaatst op

Offshore kolom zwenkkraan

Ter vervanging met spoed geleverd 1 stuks Offshore kolomzwenkkraan met een capaciteit van 3 ton en een uitlading van 2,5 meter.

Geplaatst op

INDEVA manipulators voor Cargofloor

Voor Cargofloor hebben wij 3 stuks INDEVA kolommanipultoren geleverd, hierdoor is de productie snelheid toegenomen en de fysieke inspanning juist af genomen, een winwin situatie.

Onderstaand een link naar de bedrijfs film van Cargofloor, specialist in horizontale laad- en lossystemen voor vrachtwagens, een echt mooi bedrijf met visie gevestigd in Coevorden.

Cargofloor bedrijfspresentatie

Geplaatst op

Service monteurs

Wij zijn op zoek naar ervaren en minder ervaren monteurs om ons service team te versterken.

zie vacatures

 

 

Geplaatst op

Actie

Het degelijke, duurzame en doordachte elektrische kettingtakel van STAHL, is nu tijdelijk extra voordelig geprijsd!
Deze actie duurt zolang de voorraad strekt.
Alle takels uit onze actie hebben een hijs-eindschakelaar, een slipkoppeling, 48V veilig stuurstroom circuit en zijn voorzien van een ophanghaak.

Geplaatst op

Davit kraan voor windmolens

In samenwerking met Oostingh staalbouw en Stahl cranesystems zijn wij er in geslaagd een geheel nieuw ontwerp te maken voor een davit kraan gebruikt op platforms van windmolens voor onderhouds- en service doeleinden, inmiddels zijn er reeds 48 stuks geleverd en geplaatst.

Geplaatst op

INDEVA manipulatoren

Met trots kunnen wij u onze samenwerking melden met INDEVA als dealer voor de Nederlandse markt voor het leveren en installeren van manipulator kranen.